Efekty nauczania przedmiotu biostatystyka z zastosowaniem programu Statistica - Maj, Monika (Dydaktyka Informatyki, 2024)
Celem pracy jest przedstawienie problemów nauczania biostatystyki przy użyciu programu Statistica na kierunku lekarskim. Zaprezentowane wnioski są wynikiem analizy prac studentów oraz obserwacji procesu kształcenia.