Mikrokontrolery využívané na ovládanie stavebníc Lego - Bánesz, Gabriel; Komárová, Kristína (Dydaktyka Informatyki, 2025)
Príspevok prezentuje prvé výsledky využitia mikrokontorlerov BBC Micro:bit na ovládanie stavebníc Lego. Autori uvádzajú princíp činnosti riadiacej jednotky, ktorá bola vyvinutá na to, aby sa jednoduchým programom dali ovládať niektoré modely zo stavebnice. Vyvinutý systém je určený pre žiakov na základných alebo aj stredných odborných školách pre výučbu programovania a riadenia technických systémov.