Tworzenie aplikacji interaktywnych w wybranych środowiskach 3D - Iskierka, Sławomir (Dydaktyka Informatyki, 2020)
Przedstawiono zagadnienia związane z grafiką komputerową 3D i tworzeniem projektów gra-ficznych 3D. Opisano wybrane środowiska do projektowania i programowania 3D. Pokazano możliwości wykorzystywania wybranych środowisk graficznych 2D i 3D do tworzenia aplikacji interaktywnych.