Jakość kształcenia w ujęciu standardów cywilizacyjnych społeczeństwa informacyjnego - Kęsy, Marek (Dydaktyka Informatyki, 2019)
W opracowaniu przedstawiono warunki i okoliczności wpływające na jakość procesu kształ-cenia w ujęciu standardów cywilizacyjnych społeczeństwa informacyjnego, ukształtowanych postaw osobowościowych oraz warunków społeczno-politycznych