Najważniejsze idee czwartej rewolucji przemysłowej (industrie 4.0) - Furmanek, Waldemar (Dydaktyka Informatyki, 2018)
Na podstawie analizy dostępnych w literaturze przedmiotu opracowań, opinii i refleksji przedstawiam podstawowe idee czwartej rewolucji przemysłowej. Wyzwania cywilizacyjne, jakie ta rewolucja generuje, są bardzo istotne dla programowania edukacji zawodowej w Polsce.