Wokół debaty „Ed-Tech”. krytyka edukacyjnego wykorzystania nowych technologii - Łuszczek, Krzysztof (Dydaktyka Informatyki, 2018)
Ostatnie lata przynoszą coraz więcej głosów krytycznych dotyczących zastosowania nowych technologii w edukacji. Uporządkowana, krytyczna debata dotycząca tego problemu ma pomóc właściwie ukierunkować refleksję badawczą. Nie chodzi o eliminację nowych technologii z edu-kacji, ale o efektywne ich wykorzystanie oparte na rzetelnym opisie aktualnego stanu, pozba-wionym przesadnego entuzjazmu charakterystycznego dla pierwszych dekad rozwoju technologii cyfrowych.