Nie tylko najmłodsi programują! - Myśliwiec, Katarzyna (Dydaktyka Informatyki, 2018)
W artykule podjęto problematykę przygotowania studentów kierunku pedagogika przed-szkolna i wczesnoszkolna do zagadnień związanych z programowaniem we wczesnej edukacji dziecka. W związku ze zmianami w zapisach podstawy programowej konieczne stało się meryto-ryczne i metodyczne doskonalenie w tym zakresie, zarówno przyszłych, jak i aktywnych już za-wodowo nauczycieli.