Programowanie może być interesujące – platforma Arduino - Piecuch, Aleksander (Dydaktyka Informatyki, 2017)
Niniejsze opracowanie jest propozycją nauczania programowania języka C/C++ bazującego na platformie Arduino dla III etapu edukacyjnego. Programowanie mikrokontrolerów daje możli-wość nabycia szerokich kompetencji techniczno-informatycznych użytecznych zarówno w warun-kach szkolnych (uczelnianych), jak i pozaszkolnych. W przekonaniu autora może wpłynąć na: poszerzenie horyzontów wiedzy techniczno-informatycznej, wybór dalszej ścieżki edukacyjnej, rozbudzenie nowych zainteresowań możliwych do urzeczywistniania także w czasie wolnym.