Modyfikacja modelu aplikacji realizującej transakcje giełdowe na podstawie rzeczywistego strumienia danych o wartość dywidend - Wołoszyn, Jacek (Dydaktyka Informatyki, 2017)
W poniższym artykule opisano rozwiązanie problemu uwzględnienia wartości portfela użyt-kownika o wartość dywidendy dla transakcji opartych na rzeczywistym strumieniu danych.