Nowe media - nowe problemy - Piecuch, Aleksander (Dydaktyka Informatyki, 2016)
Stosunkowo długie doświadczenie obecności technologii informacyjnych w edukacji, pozwala spojrzeć na problemy efektywności wspomagania edukacji środkami informatycznymi z nieco innej perspektywy. Szereg badań prowadzonych w różnych ośrodkach naukowych na świecie nie potwierdza skuteczności tych metod. Artykuł stanowi próbę ujęcia tego problemu z punktu widzenia polskiego systemu edukacji.