Bezpieczeństwo systemu informatycznego jako proces - Wołoszyn, Jacek (Dydaktyka Informatyki, 2015)
Niniejszy artykuł stanowi krótkie wprowadzenie w zagadnienia bezpieczeństwa danych w sys-temach komputerowych. Zagadnienia te stanowią ważny element polityki bezpieczeństwa. Zwró-cono szczególną uwagę na aspekt bezpieczeństwa do informacji elektronicznej jako procesu.