Projektowanie procesu kształcenia w ujęciu cywilizacyjnych standardów współczesnego społeczeństwa - Kęsy, Marek (Dydaktyka Informatyki, 2020)
Dokonano prezentacji procesu kształcenia w kontekście tzw. usługi edukacyjnej. Przedsta-wiono warunki i okoliczności wpływające na efektywność procesu kształcenia w ujęciu jego pro-jektowania i organizacji.