Niewykorzystywany edukacyjny potencjał ICT - Piecuch, Aleksander (Dydaktyka Informatyki, 2019)
W opracowaniu poddano analizie wybrane zasoby sieciowe, z których część została przy-gotowana specjalnie do zastosowań edukacyjnych. Pozostałe omówione zasoby, chociaż nie zostały przygotowane z myślą o edukacji mogą z powodzeniem pełnić takie funkcje. Na tle istniejących sieciowych zasobów edukacyjnych pokazano stopień zainteresowania nimi nauczycieli i uczniów.