Postawy nauczycieli wobec edukacji informatycznej i medialnej w szkole - Bałażak, Marta (Dydaktyka Informatyki, 2018)
Edukacja informatyczna i medialna we współczesnej szkole już stała się faktem, ale nie każ-dy nauczyciel jest równie zainteresowany wykorzystaniem jej w swojej pracy. Sposób i poziom wykorzystania najnowszych osiągnięć technologii w edukacji wskazuje na różne postawy nauczy-cieli wobec ich pracy.