Style życia ludzi w społeczeństwie informacyjnym - Furmanek, Waldemar (Dydaktyka Informatyki, 2017)
Jakość życia ujawnia się w stylu życia, jakie preferuje w danym czasie człowiek. W opraco-waniu kataloguję style życia przyjmując wyróżnik aksjologiczny związany z kategoriami „mieć” i „być”. Omawiam dwie grupy stylów życia urządzonego i wartościowego.