Wykształcenie matematyczne a informatyka - Maj, Monika; Maj, Rafał (Dydaktyka Informatyki, 2017)
Celem pracy jest próba odpowiedzi na pytanie, czy matematyka jest potrzebna informaty-kom. Przeprowadzone na losowej próbie studentów Informatyki badania pokazują różne podejście do tematu.