Środki komunikacji wizualnej i infografiki w edukacji, biznesie i innych obszarach życia społecznego - Iskierka, Iwona (Dydaktyka Informatyki, 2016)
W artykule opisano rolę środków komunikacji wizualnej oraz infografik w różnych obszarach życia społecznego. Zwrócono uwagę na istotę infografik, które wykorzystują połączenie wzornictwa graficznego z danymi. Przedstawiono wybrane programy do efektywnego tworzenia infografik i elementów systemu identyfikacji wizualnej firmy.