e-Edukacja – eksperyment dydaktyczny czy nowa forma nauczania - Jackowski, Maciej (Dydaktyka Informatyki, 2023)
W artykule omówiono wyniki badań ankietowych przeprowadzonych w drugim roku oficjalnej nauki zdalnej połączone z próbą wskazania różnic w odniesieniu do kształcenia na odległość, próbą pokazania zalet i wad tej formy edukacji w kontekście koncepcji nauczania-uczenia się oraz możliwych konsekwencji.