Memy na języku polskim. Opis specyfiki i próba klasyfikacji - Dołęga, Przemysław (Dydaktyka Polonistyczna, 2021)
Celem niniejszego artykułu jest próba sklasyfikowania obecnych w Internecie polonistycznychmemów. Tekst opisuje ich cechy charakterystyczne, a także wady i zalety wykorzystywania ichw szkole. W dobie kryzysu wartości nauczyciel musi nauczyć się oswajać świat wirtualny i uczynićgo swoim sprzymierzeńcem w edukacji.