Problematyka notariatu na łamach wybranych tytułów galicyjskich czasopism prawniczych - Kozak, Szczepan (Galicja. Studia i materiały, 2021)
Artykuł podejmuje zagadnieniem wartości informacyjnej galicyjskich czasopism prawniczych w badaniach nad dziejami notariatu w latach 1871-1914. W tekście zajęto się analizą takich tytułów jak „Kwartalnik Stowarzyszenia Kandydatów Notarialnych w Krakowie”, „Prawnik”, „Przegląd Sądowy i Administracyjny”, „Urzędnik w Połączeniu z Prawnikiem”. Sporą część ich zawartości zajmowały teksty dotyczące notariatu. Na uwagę zasługuje ciągłość, cykliczność oraz jakość publikowanych materiałów, które stwarzają możliwości badań nad grupą zawodową notariuszy zwłaszcza z zastosowaniem perspektywy egodokumentalnej.