Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Galicyjski tygiel. Inteligencja w zaborze austriackim (1772–1918)”, Rzeszów 21–22 września 2023 r. - Kozak, Szczepan (Galicja. Studia i materiały, 2023)
Tekst jest sprawozdaniem z międzynarodowej konferencji naukowej: Galicyjski Tygiel. Inteligencja w zaborze austriackim (1772-1918), która odbyła się w Rzeszowie w dniach 21-22 września 2023 r. Autor sprawozdania przedstawił wybranych uczestników i tematykę ich referatów oraz dokonał podsumowania obrad. Konferencja została zorganizowana przez Instytut Historii Uniwersytetu Rzeszowskiego w ramach projektu DNK/SP/548241/2022 programu Ministerstwa Edukacji i Nauki: Doskonała Nauka – wsparcie konferencji naukowych.