Glosa do wyroku Sądu Apelacyjnego w Poznaniu z dnia 21 października 2015 r., I ACa 475/15 - Witczak, Karolina (Ius et Administratio, 2017)
W komentarzu do wyroku Sądu Apelacyjnego w Poznaniu z 21 października 2015 r., I ACa 475/15 został poruszony problem ochrony prawa do prywatności. Ponadto rozważono kwestię usunięcia utrwalonego wizerunku powodów z elektronicznej wersji czasopisma. Co więcej, została poddana analizie relacja, jaka zachodzi między prawem do intymności a prawem do prywatności. W glosie poruszono również problem znaczenia pojęcia „etyka seksualna”. Na końcu autorka komentarza do orzeczenia podjęła próbę oceny przesłanki, niezbędnej do stwierdzenia naruszenia prawa do prywatności.