Analiza pojęcia i klasyfikacji emocji z punktu widzenia procesów uczenia się - Walat, Wojciech; Warchoł, Tomasz (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2019)
W artykule na podstawie teoretycznej analizy przeprowadzonej w oparciu o procesy uczenia się wybrano właściwą kodyfikację pojęcia emocje i wskazano najbardziej dopasowaną do tych procesów ich klasyfikację. Artykuł podkreśla również ważność problematyki emocji w procesie uczenia się na podstawie wyników aktualnie prowadzonych badań.