Wizerunek nauczyciela na przestrzeni lat - Pater, Patrycja; Zubel, Magdalena (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2019)
Celem artykułu jest zaprezentowanie problematyki wizerunku nauczyciela w świadomości społeczeństwa polskiego. Rozważania zostaną zaprezentowane na bazie analizy wyników badań własnych w kontekście badań CBOS z 2012 r.