Edukacja włączająca jako odpowiedź na potrzeby studentów z niepełnosprawnością - Pater, Patrycja (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2019)
Celem artykułu jest zaprezentowanie problematyki edukacji włączającej na poziomie szkolnictwa wyższego. Szczególna uwaga zostanie skierowana na określenie założeń uczelni otwartej na niepełnosprawnych oraz procesu nauczania uwzględniającego potrzeby studentów z niepełnosprawnością.