Postawy wobec integracji społecznej osób z niepełnosprawnością w kontekście zmiany pokoleniowej - Kazanowski, Zdzisław (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2019)
Artykuł prezentuje wyniki analizy akceptacji osób z niepełnosprawnością. W badaniach uczestniczyło 313 osób reprezentujących trzy grupy pokoleniowe. Wyniki badań ujawniły istotną rolę przynależności do grupy pokoleniowej w deklarowaniu akceptacji osób z niepełnosprawnością.