Systemowe wspomaganie szkół w rozwoju - OSMAŃSKA-FURMANEK, WIELISŁAWA; SOLECKA, BOŻENA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
Tematem artykułu jest określenie roli, jaką odgrywa Ośrodek Rozwoju Edukacji (ORE) w procesie wspomagania szkół w rozwoju. Podejmowane działania służą współpracy różnych środowisk, instytucji, organizacji krajowych i międzynarodowych działających na rzecz rozwoju edukacyjnego dzieci i młodzieży.