Polityka oświatowa w programach partii politycznych Sejmu VIII kadencji - WICHEREK, DAMIAN (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
Celem poniższego artykułu będzie przedstawienie najważniejszych propozycji zmian w oświacie zawartych w programach partii politycznych z wyborów parlamentarnych w 2015 r. W szczególności zostaną przedstawione propozycje ugrupowań politycznych, które zasiadają w obecnym Sejmie – VIII kadencji (2015–2019) – z podziałem na partię rządzącą oraz opozycję parlamentarną. W artykule nie zostało uwzględnione ugrupowanie Kukiz’15 ponieważ nie jest to partia polityczna.