Pokolenie iGEN wkracza w świat dorosłych - KIEDROWICZ, GRZEGORZ (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
Pokolenie iGEN to przede wszystkim dzisiejsi uczniowie, ale również najmłodsi studenci. To najstarsi przedstawiciele tej generacji. Badaniu poddano studentów I roku Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego w Radomiu. Zakres badań dotyczył szeroko rozumianej jakości życia, samooceny i stosunku do otaczającej rzeczywistości