Analiza dokładności interpolacji kołowej obrabiarek CNC - DZIK, KRZYSZTOF; PRACH, PIOTR (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2018)
W artykule dokonano analizy wpływu parametrów procesu na błędy okrągłości i walcowatości detali. Próbki o cylindrycznym kształcie wykonano poprzez frezowanie z zastosowaniem interpolacji kołowej i poddano ocenie geometrycznej i wymiarowej.