Podnoszenie kompetencji informacyjnych kadry akademickiej Uniwersytetu Rzeszowskiego w zakresie stosowania metod i technik kształcenia na odległość* - TUCZYŃSKI, KRYSTIAN (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
W artykule przedstawiony został przegląd najważniejszych przedsięwzięć, jakie zostały pod-jęte na Uniwersytecie Rzeszowskim w celu podniesienia kompetencji informacyjnych kadry aka-demickiej w zakresie stosowania metod i technik kształcenia na odległość. Działania realizowane przez Uniwersyteckie Centrum Kształcenia na Odległość w pełni wpisują się w jedno z głównych zadań uczelni wyższych, jakim jest realizacja procesu ciągłego doskonalenia jakości kształcenia, oraz stanowi jeden z ważnych wskaźników jakości kształcenia uniwersyteckiego.