Edukacja techniczna pracowników przemysłu lotniczego - KOZIK, DOMINIK (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
W artykule przedstawiono informacje dotyczące obecnego systemu edukacyjnego, wskazując niezbędne kierunki kształcenia dla rozwoju branży, nakreślono funkcjonowanie systemu kształce-nia u pracodawców oraz wskazano niezbędne zmiany dostosowujące system kształcenia do po-trzeb pracodawców w odniesieniu do przemysłu lotniczego.