Kryteria oceny jakości kursów e-learningowych w szkolnictwie wyższym - TUCZYŃSKI, KRYSTIAN (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2017)
W artykule przedstawiono potrzebę włączania e-learningu do tradycyjnych zajęć dydaktycz-nych realizowanych na uczelniach wyższych. Przedstawiono ponadto kryteria, jakim muszą spro-stać kursy e-learningowe tworzone przez kadrę akademicką Uniwersytetu Rzeszowskiego. Każdy z tworzonych kursów poddany zostaje wielowymiarowej ocenie z zakresu kryteriów merytorycz-nych oraz metodycznych, których spełnienie umożliwia ich wdrożenie do procesu kształcenia akademickiego.