Implementacja algorytmu wyodrębniania cech antropometrycznych w środowisku MATLAB - GOMÓŁKA, ZBIGNIEW; TWARÓG, BOGUSŁAW; ŻESŁAWSKA, EWA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2017)
W artykule przedstawiono system biometrycznej identyfikacji tożsamości ludzi na podstawie analizy geometrii dłoni. Zaprojektowano i zrealizowano stanowisko do rzeczywistej identyfikacji osób. Wykorzystując środowisko MATLAB, zaimplementowano aplikację z przyjaznym interfej-sem GUI pozwalającą prowadzić proces identyfikacji.