Koncepcja niskokosztowej platformy edukacyjnej - NYCZ, MARIUSZ; NIENAJADŁO, SARA; HAJDER, MIROSŁAW (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2017)
W pracy przedstawiono koncepcje niskokosztowej platformy edukacyjnej. Autorzy prezentują rozwiązania sprzętowe oraz programowe, których głównym celem jest podniesienie jakości edukacji informatycznej w szkołach podstawowych i gimnazjalnych.