Metodologiczne trudności badań z pogranicza edukacji, techniki i informatyki - FURMANEK, Waldemar (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W opracowaniu wskazałem na ogólne kierunki myślenia w zakresie metodologii badań złożonej problematyki pogranicza i wzajemnych relacji techniki, edukacji i informatyki. Dookreślenie obiektu badań wymaga poza tym zajęcia stanowiska co do założeń epistemologicznych. To jednak wymaga oddzielnego opracowania.