Dysharmonia kształcenia ogólnego przedmiotów ścisłych na studiach technicznych - KACZOR, Tadeusz (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Praca przedstawia stan korelacji programów nauczania przedmiotów ścisłych i technicznych na studiach inżynierskich. W oparciu o szczegółową analizę treści kształcenia matematyki i fizyki wskazano obszary rażącej dysharmonii w nauczaniu przedmiotów stanowiących bazę do kształcenia inżynierów.