Wykorzystanie laboratorium i-Lab2 w rozwijaniu kompetencji kluczowych - DŁUGOSZ, Agnieszka (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule przedstawiono możliwość rozwijania kompetencji kluczowych potrzebnych na współczesnym rynku pracy tj. umiejętność myślenia twórczego, porozumiewania się, pracy w grupie, uczenia się oraz kompetencji informatycznych, wykorzystując w tym celu laboratorium innowacji i-Lab2.