Projektowanie i zastosowanie aplikacji mobilnej MyCollection za pomocą dostępnych narzędzi programistycznych - KWIATKOWSKI, Bogdan; BINKOWSKI, Tomasz (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Celem artykułu jest przedstawienie procesu projektowania aplikacji mobilnych przeznaczo-nych dla systemu operacyjnego Android oraz stworzenie takiej aplikacji mobilnej mającej za zadanie łatwe gromadzenie informacji ważnych dla danego użytkownika, dzielenie ich na własne kategorie oraz udostępnianie ich znajomym. Projekt został zrealizowany za pomocą środowiska programistycznego Android Studio.