Identyfikacja tożsamości z wykorzystaniem analizy geometrii dłoni - GOMÓŁKA, Zbigniew; TWARÓG, Bogusław; ŻESŁAWSKA, Ewa (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule przedstawiono zastosowanie analizy geometrii dłoni w systemie biometrycznym. Wykorzystując środowisko MATLAB i bibliotekę Image Processing, opracowano i przedstawiono przykładowy system identyfikacji.