Edukacyjne zastosowania wirtualizacji aplikacji - LIS, ROBERT (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2016)
Rozwój technologii informacyjnych oraz komunikacji elektronicznej daje możliwości stosowania wielu form kształcenia. Instytucje edukacyjne dostosowują swoją ofertę do zmieniających się wymogów stawianych przez rynek pracy. Dzięki zastosowaniu wirtualizacji uelastycznia się środowisko informatyczne szkolnych pracowni oraz zwiększa się ekonomiczne uzasadnienie wydatków na sprzęt komputerowy