Zarządzanie zmianą jako warunek konieczny prawidłowego funkcjonowania placówek oświatowych - ZABORNIAK, MARLENA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule przedstawiono istotę procesu wprowadzania zmian w placówkach oświatowych oraz rolę, jaką pełnią prekursorzy zmian. Wskazano również przyczyny ograniczeń zarządzania zmianą oraz wyjaśniono, na czym polega efektywna komunikacja.