Multimedia jako narzędzie wspomagania edukacji ekologicznej - DOBRZAŃSKA, MAŁGORZATA; SOBCZYK, WIKTORIA; NAGORNIUK, OKSANA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule opisano proste i złożone media wykorzystywane w procesie dydaktycznym. Przedstawiono programy promocyjne realizowane w parkach narodowych w Polsce. Przygotowano projekt multimedialnego przewodnika po Gorczańskim Parku Narodowym. Przewodnik jest przykładem połączenia technologii komputerowej z edukacją. Może być wykorzystywany w szkołach podstawowych, ponadpodstawowych i średnich w ramach zajęć z biologii, ekologii i edukacji ekologicznej.