Kompetencje komunikacyjne jako komponent kompetencji społecznych nauczycieli akademickich – założenia do badań - WARZOCHA, TOMASZ (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2016)
Artykuł przedstawia zagadnienia dotyczące kompetencji społecznych nauczycieli akademickich związanych z komunikowaniem się przy wykorzystaniu technologii informacyjnych. W artykule dokonano określenia cech będących wskaźnikami narzędzia badawczego, jakim jest Q-test wykorzystany w przygotowaniu pracy doktorskiej.