Východiská pre bezpečnosť detí v prostredí internetu - LOŠONCZI, Peter; MESÁROŠ, Marian (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Štúdia pojednáva o teoretických, legislatívnych a sociologických východiskách pre riešenie problematiky ochrany detí v prostredí internetu. Nástroje štátu a EÚ sú základným východiskom pre riešenie tejto problematiky, ktorá prerastá hranice štátov a regiónov. Vhodná štandardizácia tohto prostredia je nevyhnutnosťou pre ochranu detí a boja proti kriminalite na nich páchanej.