Riešenie úloh nelineárnej regresie pomocou tabuľkového kalkulátora - GUBO, Štefan (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Nelineárna regresia je druh regresnej analýzy, kde skúmané údaje sú modelované funkciou, ktorá je nelineárnou kombináciou parametrov modelu a je závislá od jeden alebo viacero nezávislých premenných. V príspevku uvádzame riešenie úloh nelineárnej regresie v tabuľkovom kalkulátore MS Excel 2013.