Modelowanie i symulacja pracy złożonych systemów technicznych - KĘSY, Marek (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Przedstawiono podstawowe informacje z zakresu modelowania systemów technicznych. Zaprezentowano możliwość modelowania złożonego systemu technicznego za pomocą modelu matematycznego – sieci Petriego, analizując ich praktyczną i dydaktyczną użyteczność.