Prostredie mikrosveta v práci učiteľa 1. stupňa základnej školy - STOFFOVÁ, Veronika; CZAKÓOVÁ, Krisztina (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Práca opisuje zmeny v príprave učiteľov pre základné školy, ako následok informatizácie školstva a kurikulárnej transformácia štátneho vzdelávacieho programu na Slovensku. Navrhuje jedno možné riešenie na integrovanie nových digitálnych technológií do vyučovania rôznych predmetov a na posilnenie predmetových väzieb medzi informatikou a informatickou a informačnou výchovou a ostatnými predmetmi na základnej škole.