Organizacyjne aplikacje mobilne jako źródło informacji - KWIATKOWSKI, Bogdan; PĘKALA, Robert; TWARÓG, Bogusław; GOMÓŁKA, Zbigniew; MICHNOWICZ, Mateusz (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
W artykule przedstawiono aplikację mobilną przeznaczoną dla studentów oraz pracowników naukowych Uniwersytetu Rzeszowskiego. W celu zaprojektowania i stworzenia prezentowanej aplikacji wykorzystano takie technologie, jak HTML, CSS oraz JavaScript wraz z wykorzystaniem bibliotek Phone- Gap, jQuery oraz jQuery Mobile.