Ponadgimnazjalne szkolnictwo zawodowe. Wymagania i ograniczenia - ZABORNIAK, Marlena (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
W artykule przedstawiono obecny kształt ponadgimnazjalnego szkolnictwa zawodowego, ze szczególnym uwzględnieniem wymagań rynku edukacyjnego. Wskazano również ograniczenia, które uniemożliwiają odpowiednią jakość szkolnictwa zawodowego